Binnenstebuiten !

Als je een bepaald doel in het leven hebt, of een bepaalde droom, is dat prachtig als je dat weet te bereiken. Een droom die uitkomt, mooier kan het haast toch niet?
Maar waarom lijkt het alsof bij sommige mensen een droom sneller uitkomt dan bij anderen? Waarom lijkt het alsof de één amper moeite hoeft te doen om iets te bereiken en de ander jaren aan het ploeteren is? Waar ligt dat aan? Waar heeft dat mee te maken? Verdienen zij het meer dan jij?

Nou, nee. Iedereen verdient het dat zijn of haar droom uitkomt.
Maar wat vaak wel het geval is, dat er nog een (oude) blokkade aan de binnenkant zit die de manifestaties buiten jou blokkeren. Zoals een oude overtuiging. Je gelooft het zelf nog niet helemaal dat je het ook verdient bijvoorbeeld. Of het is omdat je het lastig vindt voor iets uit te durven komen, jezelf echt te laten zien. En daar zit dan waarschijnlijk ook weer een laag (een andere overtuiging) onder. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ik word op social media momenteel doodgegooid met allerlei marketing- en coach-achtige promoties van mensen die mijn en jouw bedrijf (of praktijk) wel even binnen no-time op de rit krijgen, waarbij je binnen enkele maanden een paar ton kunt verdienen. Het is eigenlijk zo gebeurd. Raak bekend met zijn of haar 5 geheime sleutels en hoppa, het geld stroomt als vanzelf via de voordeur naar binnen.
Ik ga niet zeggen dat de adviezen die je krijgt niet werken. Dat het niet klopt. Zij hebben er voor doorgeleerd of zelf ervaren en er zal dus zeker een kern van waarheid in zitten.
Waar ik moeite mee heb is dat het voor iedereen kan gelden als je maar een bepaalde tactiek volgt of een bepaalde werkwijze. Want dat is niet zo. Als er bij jou van binnen nog iets niet helemaal op de rit staat, dan komt het van buiten ook nog niet op de rit. Als je op het emotionele vlak nog een blokkade ervaart, kom je deze ook buiten jou ook tegen. Je kunt je aan allerlei tactieken houden en het idee krijgen dat het werkt omdat je een paar klanten krijgt. Of omdat je droom op een andere manier in beweging komt. Maar dat is dan waarschijnlijk maar voor even. Want je hebt namelijk nog niets aan die overtuiging gedaan.

En hoe dan ook, wat voor droom dan ook, wat voor prachtige adviezen dan ook, je neemt altijd jezelf mee. Zo buiten, zo binnen.
Wat zegt jouw buitenwereld momenteel over jouw binnenwereld?