Even voorstellen, Anneke Agterberg

Na enkele jaren als secretaresse te hebben gewerkt, besloot ik in 2001 als ZZP’er aan de slag te gaan in management ondersteunende functies. Al in de beginjaren van mijn ZZP-schap gaf ik cursussen en trainingen op basis van persoonlijke ontwikkeling. Ik had die interesse altijd al en heb zelf meerdere cursussen en coaching op dat vlak gevolgd. 
Ik heb diverse cursussen gegeven op het gebied van synchroniciteit en op basis van het enneagram als procesmodel. Ook heb ik vooral vrouwen begeleid die voor zichzelf wilden werken als ZZP secretaresse.
Nu coach ik vooral mensen die ergens in vast zitten en waar weer beweging in het leven mag komen.

Ik vond het fantastisch om als ZZP'er te werken! Superspannend, maar leuk! Ik was iedere keer dat ik een opdrachtgever binnenhaalde zo trots als een pauw. Er kwamen iedere keer weer nieuwe fases voorbij: opdrachtgevers gingen mij terugvragen en uiteindelijk kreeg ik zoveel opdrachten dat ik het alleen niet aankon. Ik ging daarom medewerkers detacheren. En ook dat liep volgens plan.

Op een dag ging alles mis. Zowel zakelijk als in mijn privé leven ontstonden er allemaal problemen en hoe meer ik mijn best deed op alles controle te houden, hoe erger het werd. Het ene probleem was nog niet over, of het volgende diende zich aan. En steeds ietsje erger. Ik heb toen mogen ervaren hoe het is om de bodem van de put te raken.

Zonder dat ik het wist heb ik mezelf in de periode daarna onbewust een cursus en coaching gegeven. Door alles altijd positief te maken en creatieve oplossingen te verzinnen waar dat kon, is het mij gelukt uit het dal te klimmen. Ik heb mezelf geleerd wat ècht loslaten betekent en hoe het is om helemaal in het hier en nu te zijn zonder mij druk te maken over de dag van morgen. Ik zag in dat mijn situatie ook kansen bood. Mijn eigenwaarde steeg weer, ik durfde patronen te doorbreken en vooral: ik werd mij bewust van dingen, zoals:
- Alles heeft altijd met elkaar te maken. Niets staat op zichzelf, alles staat met elkaar in verbinding.
- Zo buiten, zo binnen.
- Ieder probleem, obstakel of situatie (positief of negatief) spiegelt je en vertelt je iets.
Als je hier voor open staat en een ontmoeting aangaat met die situaties, ontstaan er openbaringen. 

Lees op de pagina Coaching / Begeleiding meer wat ik voor jou kan doen.